BioCVs

Alex Muñoz

Àlex Muñoz es realitzador de vídeo, streamer i fotògraf.

Des del 2000 fins a 2007, ha desenvolupant el projecte Frontera Sud, a les dues bandes de la frontera més desigual del món, la hispàno-marroquina. El resultat d’aquesta investigació son quatre documentals i un slideshow que s’han vist arreu del mon en exposicions, arxius i museus.

Ha realitzat un documental sobre Hip Hop amb joves manresans i manresanes, un curt sobre natura i experiències de mística salvatge i el projecte expositiu audiovisual sobre la “Història del moviment obrer a la comarca del Bages”.

Amb la Fundació Exil realitza vídeos sobre processos terapèutics amb a Catalunya i al Est asiàtic .

El 2010 inicia amb Eva Cruells la sèrie Cossos Fronterers, inspirat en la frase d’Espinozza: “Ningú sap el que pot un cos”.

Actualment realitzant un projecte sobre el Montseny, els seus habitants i la seva relació amb el seu entorn.

També realitza vídeo-documentacions com la de wikiplaza.org,  experimenta amb audiovisuals en temps reals,  col.labora amb la Casa de la Música com a cursillista i ha fet vídeos per les companyies de teatre Semolina Tomic i Entropia Zero.

Ha realitzat exposicions i projeccions dels seus treballs en Generalli Fundation (Viena), White Chapel Gallery (London), OVNI CCCB (Barcelona), Fadaiat (Tarifa), La Casa Encendida (Madrid), CECUT de Tijuana, CCMEX de Mèxic DF, Shedhalle (Zürich ), Trans-Immigració, (Saragossa), Space Invaders Macba (Barcelona), Casa Arabe de Madrid, Goethe -Institut de Bulgària …

Eva Cruells

Llicenciada en Psicologia Social (UB,1996) i Master en Polítiques Públiques i Socials (UPF,199). És investigadora social, docent i realitzadora audiovisual.

Ha completat la seva formació en creació sonora i cine documental entre d’altres a l’Escola de la dona Francesca Bonnemaison. ha desenvolupat la seva trajectòria audiovisual amb la realització de documentals: “Disecció femenina” (2006), “Desxifrant el codilela” (2008), projectat al Centre d’art Santa Mònica i al Festival de Músiques avançades Sonar 2008. Ha realitzat el projecte de vídeo de caire experimental “Random Lelart” sobre tecnòlogues artistes visuals i sonores presentat al Festival de música electrònica Femelek entre altres. El 2010 inicia amb Alex Muñoz la sèrie Cossos Fronterers, inspirat en la frase d’Espinozza: “Ningú sap el que pot un cos”. L’any 2011 presenta el llarg documental “Els Fils de Penèlope” guanyadora del Premi del VII Encuentro Hispano de Cine y Vídeo Documental Independiente: Contra el Sielncio todas las Voces, a la Ciutat de Mèxic. Actualment està realitzant un projecte sobre el Montseny, els seus habitants i la seva relació amb el seu entorn.

Coordina i imparteix tallers de vídeo i creació audiovosual amb diferents col·lectius i persones (dones migrants, joves, gitanes, joves tutelades, joves de instituts, etc..). Ha coordinat projectes de formació no reglada com “Creació de continguts audiovisuals per a plataformes digitals” destinat a la professionalització de dones en el sector audiovisual (www.surt.tv). Com a Docent,imparteix classes i xerrades en diferents masters i postgraus,entre ells destaquen el Postgrau i Master d’Igualtat de Gènere de la UAB. Investiga,escriu i publica sobre temàtiques de gènere i tecnologies, transformació urbana,migració i comunitat gitana. També Imparteix tallers de noves tecnologies, web 2.0 i creació/narrativa audiovisual amb diferents col·lectius.

És membre fundadora de l’Associació Alia, per la recerca i acció on desenvolupa projectes de recerca i acció en la intersecció del gènere, diversitat, tecnologia i cultura (www.alia.cat) . És membre fundadora del col·lectiu Circes, que entén l’audiovisual com una eina de recerca i a la vegada de intervenció sobre la/es realitats/s que ens envolten (www.colectivocirces.cc).


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: