SK8 + U: video de la construcció participativa d’un sk8 park a Arbúcies (work in progress)

Desde el mes de gener el col·lectiu d’arquitectura Straddle 3 inicia un procés participatiu obert amb els joves d’Arbúcies per a dissenyar i construir un skatepark a Arbúcies. Sk8 + U és una proposta del col·lectiu Straddle3 desenvolupada a partir d’una iniciativa d’un grup de nens i adolescents entre 11 i 15 anys d’edat-per al disseny, construcció i manteniment d’un skate park a la població d’Arbúcies, a la província de Girona, en un procés radicalment participatiu que combina diferents disciplines creatives i eines de comunicació.

S’ha definit una metodologia que converteix la proposta en un laboratori d’experimentació cultural i urbanística, on es treballa a diverses bandes entre un col·lectiu independent a càrrec de la promoció; una associació cultural amb el paper de mediació; un equip multidisciplinari per articular la proposta i la pròpia administració local per recolzar i donar-li viabilitat.

La intenció és esprémer l’oportunitat per introduir i preparar tots els agents implicats -especialment als més joves- en matèries com el reciclatge, la gestió compartida, la integració de disciplines, la comunicació social, l’auto-construcció, la possibilitat de transformació urbana o el manteniment d’espais, en un exercici d’optimització de recursos i de processos.Obirar participa del projecte documentant audiovisualment el procés. Presentem una primera mostra (work in progress) que es va mostrar al grup de pares i mares dels joves que participen del projecte:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: